Välkomna till ENs nya hemsida som publiceras i samband med att det första cirkuläret skickas ut. I fortsättningen kommer vi att posta endast ett cirkulär i början av året. Övrig information ska finnas i första hand på hemsidan och puffas vid behov per e-post meddelanden. Hemsidorna är ännu delvis under utveckling och all feedback är därmed välkommen eftersom vi hoppas att sidorna skall komma i flitigt bruk.

Höstmötet har återvalt såväl kommodor som de styrelsemedlemmar som var i tur att avgå. Medlemsavgiften höjdes till 20€ men Brändöavgiften bibehölls som 50€. Bo Fagerström beviljades vandringspriset Svinö. Grattis!

Virket till bryggan har redan skaffats och arbetet med bryggan måste fortsätta så fort det blir möjligt i vår. För att ro iland med hela projektet behöver vi fortsatt ekonomiskt bidrag och talkoarbetskraft. Om isläget medger det ordnas under vårvintern en utfärd till holmen för att riva det gamla brolocket.

Styrelsen konstituerade sig den 7 januari och fastslog följande program för våren:

  • 10 februari kl.19. ordnas ett repetitionstillfälle i Mattlidens gymnasium. Mika Fagerudd kommer och talar om tidvatten och strömberäkningar.
  • 18 februari besöker vi tillsammans båtmässan. Vi träffas vid bassängen kl.17.30 och därefter kan man i större eller mindre grupper vandra runt för att vid lämpligt tillfälle träffas på avtalad plats för förfriskningar. Den som önskar och hinner kan redan kl. 17 lyssna på Thomas Johansson som talar om kappsegling jorden runt eller Ari Caselius som informerar om bestämmelserna kring VHF och SRC certifikat. Mässan stänger kl. 21 den kvällen. Läs programmet på www.finnexpo.fi/vene/
  • 17 mars håller vi stadgeenligt vårmöte i Mattlidens gymnasium kl.19. Efter det ordnas förbrödringskväll medan Bo Fagerstöm berättar om sin Karibienseglats på senhösten 2009.
  • I slutet av mars ordnas en kurs i första hjälp för båtförare (motsvarande Fhj1). 16 lektioner. Pris 90€ per man (min. 10 och max. 15 deltagare). Observera att den som har ett giltigt intyg (< 3år) också kan utnyttja tillfället att förnya det med att delta i en del av kursen (40€). Anmälningar och frågor angående kursen skickas så fort som möjligt per e-post till esbonavigatorer(at)gmail.com.
  • I april besöker vi Meriturva i Lojo. En exkursion dit gjordes 2003 och den var mycket uppskattad och därför ansåg styrelsen att den kunde upprepas. Resan görs med privatbilar och samåkning rekommenderas. 
  • 15 maj är det flagghissning med talko och grillning på Lilla Brändö kl.12. Mera uppgifter på hemsidorna gällande bryggläget och bryggtalko.

I början av juni ordnas första delen av de praktiska övningar på skolbåten Navis. Det andra delen, mörkerövningen, görs i augusti. Vardera behövs för sjöpraktikintyg. Meddela intresse i god tid så kan planerna göras därefter.

I augusti ordnar vi igen en bryggträff med kräftknytkalas på Lilla Brändö. Exakt datum meddelas på hemsidan senare på våren.